PLA D'EMERGÈNCIA SEGUIT

Com bé sabeu, les pluges fortes i continuades d'ahir van començar a fer estralls en alguns punts de l'edifici de l'escola. A partir del moment en què va caure el fals sostre del vestíbul, i que les goteres interiors van començar a caure a raig, sobre les 12:40h, es va decidir tancar l'escola pel perill de més despreniments de sostre i possible risc elèctric. Els passos seguits van ser els següents:

 • Garantir espais segurs per a tothom, alumnat i adults del centre.
 • Comunicar a les famílies la necessitat de venir a recollir l'alumnat de forma tranquil·la i dins les seves possibilitats.
 • Garantir la seguretat de l'alumnat d'EI4, que es trobava fora de l'escola (veure nota específica).

Un cop efectuats tots aquests passos, es va poder donar dinar a l'alumnat del primer torn, mentre que el segon torn es va haver d'anul·lar per l'aparició de goteres al menjador (veure nota específica pel que fa al servei de menjador). 

D'altra banda les famílies vau anar arribant a l'escola per recollir l'alumnat. El darrer alumne va marxar de l'escola a les 16:30h.

Cal dir que en tot moment vam comptar amb l'acompanyament de l'equip tècnic de manteniment de l'edifici així com de l'assessorament del 112 quan ho vam necessitar.

Al final del dia vam emetre el comunicat que vau rebre, seguint indicacions de l'assessorament tècnic i dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament.

Pertinences de l'alumnat

En actuar de forma similar un pla d'evacuació, van quedar moltes pertinences d'alumnes al centre. Al llarg del dia d'avui algunes famílies les heu pogut recollir, i altres no.

Us informem que no us cal patir per aquelles pertinences que hagin pogut quedar a l'escola, ni pels possibles deures que tinguéssin els alumnes. Pel que fa a les motxilles d'EI4 s'ha procedit a treure el menjar que portaven.


CUINA I SERVEI DE MENJADOR

Ahir, 15 de novembre:
Com hem informat en l'apartat anterior, el desenvolupament del servei de menjador també es va veure interromput degut a l'aparició de goteres al menjador.

 • No es van poder servir els menús de les classes de 4t, 5è i 6è.
 • EI4 va deixar els picnics a l'escola comptant que vindrien a dinar (veure apartat corresponent).

Per aquest motiu, en aquests grups afectats se'ls descomptarà la part del menú del dia d'ahir en la facturació del mes de novembre.

Cal dir que els picnics d'EI4 que van quedar a l'escola van servir per poder donar alguna cosa de menjar a l'alumnat que es va quedar sense dinar respectant en tot moment intoleràncies i al·lèrgies.

L'equip d'educadors i educadores d'Ataula va fer la seva tasca, tenint un paper molt important en l'acompanyament i atenció de l'alumnat al llarg de tot el servei.

Avui, 16 de novembre:
Com ja s'ha comunicat via whatsapp, les tasques de neteja i sanejament de la cuina i les càmeres impedia poder arrancar el servei de menús d'avui. Per tant, no es cobrarà cap menú.


SORTIDA D'EI 4 A LA FUNDACIÓ TÀPIES

A primera hora del matí es va valorar fer un canvi de plans previstos, assistint al museu (assegurant que el servei d'autocars deixaria l'alumnat a la porta), i tornant a l'escola per dinar (deixant els picnics al centre).

 • En el moment que s'activa el pla d'emergència dins l'escola, a Barcelona no plovia.
 • Davant la incertesa de l'estat dels accessos a Rubí i, concretament a l'escola, es decideix comunicar a les tutores d'EI4 que no surtin de Barcelona mentre demanem indicacions del 112 sobre la seguretat de les carreteres.
 • Des del 112 se'ns indica la recomanació que l'autocar no torni a Rubí fins passades 2h, moment en què la previsió meteorològica indicava que l'episodi de pluja pararia. 
 • En el moment de comunciar la recomanació del 112 a les tutores, ens van informar que l'autocar havia seguit el seu camí cap a l'escola. Finalment vam aconseguir que l'autocar deixés l'alumnat al Centre Comercial de Sant Cugat ja que l'accés a l'escola seguia sense ser segur.
 • Es va comunicar a les famílies que, aquelles que poguéssin, podien anar a recollir l'alumnat al mateix centre comercial.
 • Cal dir que des del centre comercial es van preocupar del benestar de l'alumnat, oferint-los aigua, i obrint la sala de jocs per poder estar tranquils. Al mateix temps, les mestres i acompanyants van poder comprar fruita i galetes per oferir alguna cosa de menjar als nens i nenes.
 • A les 15:20h vam fer una nova trucada al 112 i a la policia local, que ens van garantir que l'accés a la ciutat i a l'escola ja era segur. En aquest moment comuniquem a l'empresa d'autocars que pot anar a recollir l'alumnat que encara queda al centre comercial i portar-lo a l'escola.

AFECTACIONS DEL CENTRE

Després de tot l'episodi, les afectacions més importants han estat les següents

 • El mal estat de la coberta dels dos edificis provoca el desprendiment del fals sostre del vestíbul i les goteres en diversos punts de l'escola.
 • La caixa de l'ascensor queda completament inundada. Durant el matí d'avui s'ha començat a buidar. De moment l'ascensor queda fora de servei fins a nou avís.
 • Cap al migdia s'ha pogut resoldre la incidència d'internet i xarxa interna.
 • Mentre ha durat la incidència amb internet no s'ha pogut regular el funcionament de la calefacció.

L'equip directiu ha transmès als equips tècnics que tot apunta que una millor prevenció en el manteniment i sanejament de les cobertes i embornals hauria pogut minimitzar l'impacte d'uan situació meteorològica que ha estat totalment excepcional. 

Un cop valorats tots els desperfectes, es valora que dilluns l'escola podrà obrir dins l'horari i funcions habituals, però preguem que tinguem present que caldrà fer intervencions que podrien modificar algunes formes de funcionament, com ara accessos, comunicacions, etc calendari d'actuacions. Quedem també a l'espera de noves avaluacions.


AGRAÏMENTS

La situació viscuda durant el dia d'ahir va posar de manifest la voluntat de diferents agents per garantir el benestar de la nostra comunitat.

Volem, d'entrada, agraïr la comprensió i col·laboració de les famílies, davant la comunicació de la recollida de l'alumnat, sabent que l'accés a l'escola no era fàcil.

Al professorat, i l'equip d'educadors i educadores del menjador, que es van ocupar de moure l'alumnat dins del centre en espais segurs i secs, procurant calmar aquells que estaven més espantats o nerviosos, així com de treure aigua dels espais que s'estaven inundant, i molts altres petits detalls que van permetre una recollida de l'alumnat el més fluïda possible.

Al personal de neteja, al José Barros (informàtic) i al personal de manteniment que es va adaptar a les necessitats marcades per les circumstàncies.

Al suport rebut entre ahir i avui per part dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament i el Centre de Recursos Pedagògics de Rubí.

A l'Ajuntament, per l'interès mostrat avui sobre els desperfectes de l'edifici.

Al personal del Centre Comercial Sant Cugat que va atendre l'alumnat d'EI4 de forma desinteressada.

Molt especialment al Vicent Cañado, el nostre conserge, que va haver de donar resposta a molts agents diferents al mateix temps que s'anaven donant els diferents desperfectes.

#TotsSomRivo

Go to top