El Rivo Rubeo es troba als afores de Rubí, si el situem amb exactitud, just allà on comença Can Serrafossà, però nosaltres trobem més real ubicar-lo a la confluència dels barris de Ximelis, Xercavins, La Perla, Els Avets i Can Serrafossà.

El Centre es troba situat en una zona de baixa densitat de població, per la qual cosa, les zones d’afluència al centre dibuixen una àmplia extensió, tal i com es pot veure al Projecte “Via Verda, Cap a l’Escola!” elaborat per l’AMPA el curs 2015-16. Les dades de residència de l’alumnat són les següents:

Sant Jordi Parc 15,40%
Can Serrafossà - Els Avets 15,40%
Urbanitzacions altes 25,74%
Centre - Les Torres 12,66%
Can Fatjó 7,17%
Zona nord - La Serreta 6,75%
Sant Muç 6,54%
Plana del Castell - Font de la via 3,80%
Ximelis 1,69%
Altres casc urbà 4,84%

Per al nostre projecte, estar connectats a l’entorn també és important i ofereix significativitat al procés d’ensenyament-aprenentatge, és per això que al llarg de les etapes duem a terme diverses activitats que giren al voltant de la descoberta i coneixement, participació i pertinença en l’entorn proper. Les passejades de temporada al bosc de Sant Genís que fan els alumnes d’Educació Infantil, la Cantada de Llúcies que fan els alumnes d’EI5 anys, el treball del Barri com a centre d’interès que es fa a 2n, les curses d’orientació que s’organitzen per a alumnes de Cicle Mitjà i Superior, etc. són exemples de les propostes que tenen com a objectiu desenvolupar competències per conviure i habitar el Món.
Per altra banda, la cultura pròpia del centre pretén obrir-se a l’entorn i mantenir-se oberta a ell. És per això que es té cura de la relació amb les associacions de veïns, es col·labora en les activitats proposades per l’associació de comerciants de Sant Jordi Parc i es vetlla per la bona entesa amb el veïnat.

Go to top